Përbërësit
Receta- 500g Spinaq
- 1 Qep te kuqe
- 3 Presh
- Pak oriz
- 2 Veze
- Djathe te bardhe
- Vaj
- Krip
- Piper te zi,piper te kuq
- Pak anthe ose majdanoz
- 3 Gota uji miell
- Pak uthull
- Pak vaj
- Krip
- Gjalp per tepesin dhe per petet
- Uje te vaket
- Lajm mire te gjithe perbersat per byrekun i bejme copa te vogla dhe i skuqim nje e nga nje ne funde hedhim spinaqin pastaj orizin vezet dhe djathin.
- Ne nje tas hedhim te gjithe perbersat per petet i gjeshim mire dhe leme brumin 1 ore pastaj i bejme pete.
- Lyejme mire nje tepesi me gjalpe veme nje pet e lyejme prape me gjalpe pastaj tjetren hedhim perbersat per byrekun e mbyllim me nje pet tjeter nga lart dhe e lyejme me gjalpe.
- E pjekim ne 200 grade per 40-45 minuta.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου