Përbërësit
Përbërësit per mbushjen- 4,5 Filxhan caji miell qe fryhet vet (farina)
- 2 1 Filxhan caji qumeshte pak te ngrohte
- 2 Vanilie
- 3 Veze
- 1/2 Luge te vogel sheqer
- 2 Luge te vogela maje buke
- 1 Filxhan caji vaj misri
- 4 Luge te vogla farina
- 4 Luge gjelle kakao
- 4 Filxhan caji uje
- 1kg Sheqer
- Legun e nje limoni
- Ne nje tas hedhim miellin,majen,vaniliet,vajin,vezet,dhe qumeshtin i gjeshim mire me dore.
- Ndajme brumin ne dy pjes ne njeren hedhim kakaon dhe ne tjetren miellin dhe i gjeshim per 3 minuta secilen.
- Ndajme prape secilen ne dy pjese dhe brumin e bardhe e hapim pak si pet dhe brumin me kakao e mbejme te rrumbullakte dhe te gjate e veme ne mes dhe e mbeshtjellim e gjithe do behet e rrumbullakte ashtu mbejme dhe me pjesen tjeter te brumit.
- E presim brumin me nje thike te jene si biskota .
- Ne nje tepesi veme leter vaji dhe roksaqiat i pjekim ne 180 grade per 20-22 minuta.
- Ne nje tenxhere hedhim ujin,sheqerin,dhe legun e limonit dhe e ziejme 10 minuta.
- Kur te jene pak ta ftohta hedhim shurupin.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου