Përbërësit
Receta- 1 Pule te pjekur
- 600ml Qumeshte te ngrohte
- 2 luge Gjelle vitam
- 2 luge Gjelle vaj ulliri
- 2 1/2 Luge gjelle miell
- 200g Djathe parmezana te grrir (kackavalle)
- 100g Djathe mocarela te grrir (kackvalle)
- 1 Presh te prere ne copeza te vogla
- 2 Qep te fresketa te prera na copeza te vogla
- 2 Feta buke tosti te prera ne copeza te vogla
- Pak mos-hokaridho, dhe piper
- 2 Veze.
- Ne nje tigane hedhim vajin skuqim qepen, dhe preshet.
- Ne nje tenxhere hedhin vitamin pastaj miellin e leme pak te skuqet pastaj hedhim qumeshtin qe e kemi nxehur me pare dhe e trazojme mire sa te behet si besamel e heqim nga soba hedhim piper,mos-hokaridho,te verdhen e vezeve duke e trazuar mire.
- Coptojme pulen pa kockat dhe bashke me te gjithe perbersat i hedhim te gjella pervec te bardhen e vezeve .
- Ne nje tas rrahim te bardhen e vezeve per 5 minuta me nje mikser dhe e hedhim te gjella duke e trazuar.
- Lyejme mire me vitam nje tepesi ose ne 3-4 tepesi te vogla te rrumbullakta dhe e pjekim ne 180 grade per 40 minuta.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου