- 1kg Domate (hiqni lekuren e domateve dhe prisni ne feta domatet dhe te gjithe perbersat )
- 500g Patate
- 500g Partexhane
- 500g Kunguj
- 3/4 Filxhane caji vaj ulliri
- 2 Speca te kuqe
- 2 Speca te gjelbra
- 3 Qep
- 3 Thelpi hurdhera
- Krip,piper te zi
- Pak majdanoz
- 1 Knor pule
- 2 Luge gjelle salce domatie (pelte domatas)
- Lajme te gjithe perbersat i prisni te gjitha ne feta dhe ne nje tenxhere skuqim qepen pastaj hedhim salcen e domates e leme 1 minute dhe pastaj hedhim te gjithe perbersat nje e nga nje hidhni ne funde knorin dhe ujin lejeni gjethen 10 minuta ne tenxhere pastaj hidheni ne tepesi dhe piqeni ne 200 grade per 1 ore (Nese partexhanet jane te medhaja munde te jene te hidhura para se te filloni gjellen leni ne uje me krip per 1-2 ore pastaj lani mire kulloni dhe i hidhni ne gjelle.kur bejme gjelle me salce eshte mire te hidhni salce domatie 1 luge ose 2 kur skuqim qepen i jep shije te vecante quhet pelte domatas.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου