- 500g Mish qengji
- 60g Gjalpe
- 3 Veze
- 1200ml Kos te kulluar
- 3 Luge gjelle miell
- 3 Luge gjelle oriz
- Krip
- Piper
- Veme mishin ne nje tepesi me pak uje e lyejme me gjysmen e gjalpit e pjekim sa te marre gjyre nese do akoma uje shtojme.
- Skuqim miellin me gjalpin sa te marri gjyre te zverdhur pastaj hedhim lendun e mishit qe e kemi holluar me uje dhe e kemi kulluar se munde te kete kocka nga mishi e trazojme vazhdimishte qe mos te na behet me kokrriza mielli e leme te zieje sa salca te jete trashur e trazojme vazhdimishte dhe e leme te ftohet pak.
- Rrafim mire vezet ne nje tas pastaj hedhim pak krip,piper te zi,dhe kosin i trazojme mire hedhim dhe salcen e miellit vazhdojme trazojme te tepesia qe kemi mishin hedhim orizin hedhim dhe masen e pergatitur dhe pjekim ne 200 grade per 30-35 minuta varet nga furra.(Nese doni hidhni dhe nje ose dy thelpi hurdher) JU BEFTE MIRE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου