- 4 Filxhane caji qumesht
- 1 Filxhane caji sheqer
- 2 Vanilie
- 2 Luge gjelle gjalpe te fresket
- 3 Veze
- 3/4 Filxhane caji gjalpe te fresket per petet
- 10 Pete
- 1 Filxhane caji simigdhali (ose miell misri)
- 2 Filxhane caji sheqer
- 2 Filxhane caji uje
- Pak kanelle
- Pak lenge limoni dhe Pak lekur limoni te grrir
- Ne nje tenxhere hedhim qumeshtin,sheqerin,vaniliet ndezim soben dhe trazojme sa te shkrihet sheqeri pastaj hedhim miellin e misrit,gjalpin dhe trazojme sa te behet krem i piksur dhe pastaj e heqim nga soba e leme pak te ftohet pastaj ne nje tas rrahim vezet dhe i hedhim te kremi duke trazuar.
- lyejme nje tepesi me gjalpe dhe fillojme te shtrojme petet duke i lyer me gjalp te gjitha shtrojme 6 pete poshte pastaj hedhim kremin,dhe 4 petet e tjerat lart ne fund e presim embelsiren me nje thike ne copa dhe e pjekim ne 180 grade per 40-50 minuta varet nga furra juaj.
- Ne nje tenxhere do bejme shurupin hedhim te gjithe perbersat i tazojme mire e leme te ziejne 5 minuta pastaj e hedhim te embelsira por kujdes embelsira duhet te jete e ftohte dhe shurupi i nxehte pastaj hidhni nese doni ne siperfaqe kanelle.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου